Wijkenfestival Zwolle Zuid

Woensdag 25 mei was BaBuTi uitgenodigd om met een stand deel te nemen aan het eerste Wijkenfestival van Zwolle Zuid. Deze happening vond plaats in wijkcentrum SIO en werd georganiseerd door de Gemeente Zwolle.

René en Jet (en later Johannes) reisden rond 15.30 af naar SIO, gewapend met een nieuwe BaBuTi vlag, een laptop met beamer, een paar prikstokken en een Victor Veilig om te laten zien wat we als bewonersvereniging organiseren voor en met de buurtbewoners. Op de beamer lieten we een dia voorstelling zien met foto’s van onze activiteiten en een stukje uitleg over hoe we ontstaan zijn.

De aftrap van de middag werd om 16.00 verzorgd door (inmiddels oud-) wethouder van As, het was een drukte van belang in de grote zaal van de Adventskerk. Hierna werd iedereen uitgenodigd om langs alle stands te lopen om elkaars organisaties beter te leren kennen. In de hal van het gebouw en de grote zalen liep het vol met mensen, tussen al de mensen door liepen verklede mensen zoals ‘mevrouw Groen’ die het thema ‘duurzaamheid’ onder de aandacht bracht van de aanwezige kinderen. Als BaBuTi zaten we wat achteraf in een kleiner zaaltje met o.a. Klus in de Wijk, een organisatie die ondersteuning biedt aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum en een organisatie die zich ervoor inzet om samen met de bevolking van Afrika waterputten te staan.

We hebben aardig wat mensen gesproken, het was goed dat BaBuTi aanwezig was! En goed om te zien hoeveel ‘mankracht’ Zwolle Zuid heeft en hoeveel belangstelling er voor dit festival was.