Over BaBuTi

In april 2004 hebben een aantal buurtbewoners de handen ineen geslagen om de verloedering in de buurt tegen te gaan en de saamhorigheid te bevorderen. Zij hebben voor de bewoners van Bastertkamp, Ten Busschekamp en Timmermeesterlaan 1-35 (oneven) Bewonersvereniging BaBuTi opgericht.

BaBuTi onderhoud contacten met officiële instanties zoals gemeente Zwolle en woningstichting SWZ. Al dan niet in samenwerking met deze instanties probeert BaBuTi een veilig en leefbare omgeving te creëren en te onderhouden voor alle buurtbewoners. Zo is de jaarlijkse schoonmaakdag, om de buurt schoon en vrij te houden van zwerfvuil. M.b.t. veiligheid zijn de gangpoorten voorzien van verlichting. En bij de speeltuin en trapveld staan borden met ‘verboden honden uit te laten’ om hondenpoep overlast tegen te gaan.

Om de saamhorigheid te bevorderen en vast te houden, organiseert BaBuTi meerdere activiteiten. Er zijn vaste jaarlijkse activiteiten, namelijk de nieuwjaarsbijeenkomst, zodat de buurtbewoners onder het genot van een hapje en een drankje elkaar nieuw jaar kunnen wensen; de buitenspeeldag, om de kinderen samen met elkaar buiten te laten spelen en te laten genieten van ons spelassortiment; en de buurtbarbecue, waarbij we als buurt genoten samen kunnen genieten van een heerlijk stukje vlees. Incidentele activiteiten zijn o.a. zomer speel middagen, waarbij er een springkussen voor de kinderen wordt opgezet en buurt uitstapjes naar o.a. pretparken, dierentuinen of simpel een potje bowlen.

De statuten en huishoudelijk reglement van de vereniging zijn vrij verkrijgbaar bij het secretariaat van de vereniging.